fbpx
Kansanopisto
Kansanopisto
1674
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1674,page-parent,bridge-core-1.0.4,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-19.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

OPINTOLINJAMME
KOUVOLASSA

XR & game design

XR & game design –linjan opinnot antavat perustiedot ja –taidot lisätyn todellisuuden sekä virtuaalisen todellisuuden tuotantojen vaatimuksiin. Lisäksi konseptuaalisen suunnittelun ja taiteellisen narratiivin kautta käymme läpi perusasiat pelisuunnittelusta ja tilallisen esityksen laatimisesta.

Graafinen suunnittelu

Graafinen suunnittelu on osana kaikkea visuaalista viestintää. Se on ulkoasujen suunnittelua, jota näemme pakkauksissa, elokuvissa, mainonnassa, logoissa, sekä opasteissa. Graafisen suunnittelun opintomme tarjoavat perustiedot ja -taidot ja perehdyttävät graafisen suunnittelun monimuotoiseen kenttään.

Valokuvaus

Valokuvauslinja antaa perustiedot ja –taidot valokuvauksesta ja ja avaa näkymän ammattikentän työskentelyperinteisiin. Opetuksemme koostuu teemallisista teoria-alustuksista, kuvausharjoituksista ja palautteesta.

Sarjakuva ja digitaalinen kuvittaminen

Sarjakuvan ja digitaalisen kuvittamisen linjalla keskitymme ideoiden, tarinoiden ja visuaalisten maailmojen sekä kuvallisen ajattelun kehittämiseen. Opinnoissa voit suunnata käsin tekemiseen tai tutustua tarkemmin digitaalisen ympäristön suomiin mahdollisuuksiin niin piirtämisessä kuin maalaamisessakin.

Kuvataide

Kuvataide on ideoiden ja ajatusten kuvalliseen tai kolmiulotteiseen muotoon saattamista. Opintomme antavat valmiuksia kuvan monipuoliseen tekemiseen, ideointiin ja tekniikkoihin sekä kuvien työstämiseen kuvankäsittely- ja taitto-ohjelmien avulla valmiiksi painotuotteeksi.

Kansalaisopiston kurssit

Joogaa, kuvataiteita, kokkausta, elokuvakerho, kieliä.. Taidelinjojen opiskelijoilla on oikeus valita Kymenlaakson Opiston kansalaisopiston kursseilta vapaaehtoisia lisäopintoja.

SUOMEN KIELI- JA KOTOUTUMISKOULUTUS

Kymenlaakson Opisto järjestää Kotkassa ja Kouvolassa Suomen kieli- ja kotoutumiskoulutusta.

OPINTOLINJAMME
HAMINASSA
2020 alkaen

Autismikirjon erityislinja 1-2v

Erityislinjan tavoitteena on kehittää autismikirjon nuorten elämänhallinta-, vuorovaikutus- ja itseilmaisutaitoja, tukea aikuistumista ja itsenäistymiskehitystä sekä auttaa opiskelijaa tutustumaan erilaisiin työ- ja toimintaympäristöihin sekä työtehtäviin. Koulutuksessa lähtökohtana on opiskelijan omien vahvuuksien painottaminen sekä yksilöllisen kasvun ja kehityksen tukeminen. Opetuksessa hyödynnämme luontolähtöisiä opetusmenetelmiä yhteistyössä paikallisten Green Care – toimintaa harjoittavien yritysten kanssa.

LogoArt-ohjaajakoulutus

LogoArtissa yhdistyvät Viktor E. Franklin logoterapia ja Margaret Hauschkan taideterapia. LogoArtin tavoitteena ei ole esittävä taide, vaan taiteen avulla saavutettava tasapainoinen olotila ja oma hyvinvointi. Maalaaminen on prosessi, jonka avulla on mahdollista saada kosketus sisimpäänsä sekä edistää omaa kasvuaan ja luovuuttaan. Maalaamalla voidaan työstää myös henkilökohtaisia asioita ja ongelmia. LogoArt on matka itseen, se voimaannuttaa ja vapauttaa luovuutta.

Kirjoittajalinja

Haluatko kehittää kirjallista ilmaisuasi ja kirjoittaa monipuolisesti? Haaveiletko kirjailijan, toimittajan, opettajan, tiedottajan tai kääntäjän ammatista? Kysy seuraavan kirjoittamislinjan alkamisajankohtaa!

Runolinja

Runolinjalla tutustutaan monipuolisesti nykyrunouden kerrostumiin. Kokovuotisella linjalla keskitytään runojen kirjoittamiseen, mutta tutustutaan myös runouden teoriaan sekä jo julkaistuun runouteen. Runouden lajeihin, kuten proosa- ja lavarunouteen sekä visuaaliseen runouteen, tutustutaan niihin perehtyneiden opettajien johdalla. Runolinja pyrkii tutustuttamaan opiskelijat nykyrunouteen vivahteikkaasti ja innostavasti. Lopputyönä kirjoitetaan runokokoelma.

Kieli- ja kansainvälisyyslinja

Työnantajat arvostavat monipuolista kielitaitoa, valmiuksia liikkua maailmalla ja toimia osana monikulttuurista työyhteisöä tai tiimiä. Kieli- ja kansainvälisyyslinjalla voit parantaa vieraiden kielten taitoja ja tutustua eri kulttuureihin ja toimintatapoihin. Kansainvälisyyden ja monikulttuurisuuden osa-alueita ovat kielitaidon lisäksi ihmisoikeus, tasa-arvo, kulttuurienvälinen ymmärrys, kehitys- ja oikeudenmukaisuuskysymykset sekä kestävä kehitys. Linjan pääkielenä toimii englanti, jonka lisäksi voi ottaa valinnaisen kielen: venäjä, saksa tai espanja. Maahanmuuttajille ja ulkosuomalaisille valinnaisena kielenä: suomi toisena kielenä.