fbpx
Ensikertalaiskiintiö ei kulu
1720
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1720,page-child,parent-pageid-1665,bridge-core-3.0.1,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-28.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

ENSIKERTALAIS-

KIINTIÖ EI KULU

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut suosivat valinnoissaan ensikertaisia hakijoita.

 

Jos tiedät minne haluat mennä opiskelemaan mutta et siihen tällä kerralla yllä, sinun kannattaa harkita opiskelua kansanopistossa, jossa voit valmistautua haluamasi oppilaitoksen seuraavan vuoden pääsykokeisiin. Kymenlaakson Opistossa saat valmennusta pääsykokeisiin, voit halutessasi suorittaa avoimen yliopiston tai ammattikorkeakoulun opintoja jo etukäteen tulevaan oppilaitokseesi ja ET MENETÄ ENSIKERTALAISEN hakijan asemaasi.

 

Sama koskee sinua, joka et tiedä mitä tarkalleen haluaisit opiskella. Kansanopistossa voit tutustua itseäsi kiinnostavaan opiskelualaan ja valmistautua sen alan pääsykokeisiin. Jos huomaat, että jokin muu ala sopii sinulle paremmin voit helposti vaihtaa kohdetta, johon pyrit. Ja taas, ET OLE MENETTÄNYT ENSIKERTALAISEN etuuttasi.

 

Kansanopistossa saat saman opintotuen kuin toisen asteen koulutuksessa, eivätkä käyttämäsi opintotukikuukaudet vähennä myöhempiä opintotukikuukausia ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.