fbpx
Opiskelijakokemuksia
1718
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1718,page-child,parent-pageid-1665,bridge-core-3.0.1,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-28.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

OPISKELIJAKOKEMUKSIA

”Opisto vaikutti erittäin hyvällä tavalla päämääriini. Pääsin opiskelemaan Aalto yliopistoon graafista suunnittelua, joka oli tietty ykkösvaihtoehtoni. Ilman opistoa en olisi varmasti valmistautunut yhtä ahkerasti. ”
Elina Nikkinen, Aalto yliopisto, graafinen suunnittelu (kuvataide)

” Vuosi sitten, kun suunnittelin eläkkeelle jäämistä, halusin varata aikaa itselle tärkeään tekemiseen ja samalla irrottautua työelämästä jonkinlaisen ”siirtymäriitin” kautta. Etukäteen jännitin sitä, miten sopeutuisin asumaan asuntolassa, varsinkin, jos olisin ainoa ikääntynyt. Mutta jännitin suotta, tämän vuosikerran nuoriso oli aivan mainiota porukkaa ja aikuisopiskelijoita oli sopivasti muitakin asuntolan yhden mummotunnelin verran. Omaa rauhaa oli riittävästi, sen lisäksi oli kavereita harrastuksiin ja tukea tehtävien tekemiseen opiskelutuntien jälkeenkin. Tietämykseni ja osaamiseni valokuvauksesta syveni opiskelun aikana paljon. Sen lisäksi kuvankäsittelytaitoni ovat ihan uudella tasolla. Tuntui upealta olla irti omasta arjesta ja keskittyä neljän kuukauden ajan valokuvauksen saloihin. Voin suositella opintoja aikuisopiskelijalle, joka haluaa syventää omaa valokuvauksen osaamistaan”.
Marita Takatalo, Kymenlaakson Opisto, valokuvaus

”Vuoteni Kymenlaakson opistolla oli yksi elämäni parhaimpia. Opiskelin graafisen suunnittelun linjalla ja tavoitteenani oli saada jatko-opiskelupaikka Tampereelta. Vuosi meni vähän liiankin nopeasti, Opin paljon ja sain paljon uusia ystäviä. Keväällä sain hyvät mahdollisuudet paneutua ennakkotehtäviin ja pääsykokeisiin ja sain haluamani jatko-opintopaikan Tampereen Ammattikorkeakoulusta.”
Teemu Norvasto, Tampereen ammattikorkeakoulu, International media programme (graafinen suunnittelu)

” Olin valokuvaamassa erään ystäväni musiikkivideon kuvauksissa, siellä tutustuin kameraassistenttiin joka oli opiskellut ennen Aalto-yliopistoon pääsyä Kymenlaakson opistolla valokuvausta. Hän kehui paikkaa hyväksi. Lähetin kiireesti hakemukseni. Minulla oli vaihtoehtona myös Lahden kansanopisto, joka olisi ollut lähellä kotiani, mutta halusin muuttaa asuntolaan ja pois kaupungista, joten valitsin Kymen. Vuosi  oli minulle todella tärkeä. Hyvää opetusta, paljon puhumista, sopivasti tehtäviä. Todella suuri apu kevään kouluhaussa. Saimme vapaasti työskennellä ja oleilla koulun alueella, kunhan vain pidimme hommat hallussa. Juhlimista oli paljon! Allekirjoittaneen juhliminen aiheutti toisinaan myös harmia talonmiehelle sekä siivoajille. Elimme kuitenkin suurimman osan ajasta hyvässä sovussa. Vietin suurimman osan ajastani pimiössä huonetoverini Joel Lehtisen kanssa. Meillä oli hyvä yhteishenki. Jauhoimme valokuvista tuntikausia. Sisustimme huoneemme niin että pystyimme katselemaan elokuvia videotykillä parisängystämme. Yhden seinistä teimme avoimeksi “ideaseinäksi” johon sai piirtää tai maalata mitä vain. Pekka Halosen akatemiaan pääsin opiskelemaan valokuvausta 2010 ”.
Ilkka Saastamoinen, Pekka Halosen Akatemia (valokuvaus)

”Vietin 2008-2009 lukuvuoden Kymenlaakson Opistossa, ensin syksyn valokuvauslinjalla ja sitten keväällä jatkoin vielä kuvallisen ilmaisun parissa. Näin jälkeenpäin ajateltuna huomaan, että tuo opistolla viettämäni lukuvuosi oli minulle täysin korvaamatonta aikaa. Oma motivaationi, koulun rento ilmapiiri sekä laadukas opetus ja opettajien vilpitön into sekä kannustus meitä opiskelijoita kohtaan olivat omiaan tekemään vuodestani ikimuistoisen. Paikkakunnan ja koulun pienuuskin olivat mielestäni vain etu, sillä ilmapiiri oli opiskelijoiden ja opettajien kesken tiivis ja lisäksi valokuvaukseen, sekä muihin koulutehtäviin oli helpompi keskittyä kun lähellä ei ollut liikaa kaikenlaisia houkutuksia.
Kira Leskinen, Taideteollinen korkeakoulu, valokuvaus (valokuvaus ja kuvallinen ilmaisu)

”Olin työskennellyt melkein kaksi vuotta kuorma-auton ratin takana. Tuolloin olin jo pitkään harkinnut valokuvausharrastukseni kääntämistä ammatillisempaan suuntaan. Ystäviltäni kuulin Inkeroisissa sijaitsevasta pienestä ja hyvästä opistosta. Pian löysinkin itseni jälleen koulunpenkiltä. Seuraavan vajaan vuoden aikana suoritin kokonaisuudessaan valokuvauksen kurssin ja jatkoin kuvallisen ilmaisun parissa. Koulun pienuus ei ollut haitta, vaan pikemminkin etu. Tiivis yhteisö edesauttoi oppimisessa ja henki oli hyvä.

Nyt olen ensimmäisen vuosikurssin Lahden muotoiluinstituutin valokuvauksen opiskelijana. Muistelen kansanopistossa vietettyjä hetkiä lämmöllä ja erityisen positiivisin mielin. Ilman tuota yhdeksää kuukautta en olisi nykyiseen opinahjooni päässyt. Sain tarvitsemaani kannustusta ja tärkeää henkilökohtaista ohjausta opettajilta, jotka tönivät minua oikeaan suuntaan.

Monella nykyisellä luokkatoverillanikin on kansanopisto-opintoja takanaan. Enkä usko sen olevan sattumaa…”
Mikko Kerttula, Lahden muotoiluinstituutti, valokuvaus (valokuvaus ja kuvallinen ilmaisu)