fbpx
Opistosta
1672
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1672,page-parent,page-child,parent-pageid-1674,bridge-core-3.0.1,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-28.6,qode-theme-bridge,transparent_content,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

OPISTOSTA

Kymenlaakson Opisto on korkeatasoinen visuaaliseen alaan erikoistunut kansanopisto ja alueellinen kansalaisopisto. Vuosittain useampi linjoillamme opiskellut jatkaa polkuaan Suomen arvostetuimpiin oppilaitoksiin. Meillä voit myös viettää mielekkään välivuoden, hengähtää hetken vuorotteluvapaalla tai hakea uutta sisältöä elämään esimerkiksi työuran päättymisen jälkeen.

 

Teemme tiivistä yhteistyötä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (XAMK) muotoilun laitoksen kanssa, ja osalla linjoistamme saat osana opintoja suoritettua Kaakkois-Suomen avoimen ammattikorkeakoulun visuaalisen viestinnän perusopinnot.

 

Opiston motto, Tunne itsesi ohjaa opiston työtekijöitä kannustamaan ja viitoittamaan opiskelijoita eteenpäin elämässään. Meillä moni on löytänyt tiensä.

 

Toimimme Tanskalaisen kansanopistoliikkeen perustajan N.F.S. Grundtvigin hengessä. Tietoja ja taitoja tietenkin saat opiskelemalla, mutta erityisesti näemme opintovuotesi itsesi löytämisen vuotena, jota asiansa tuntevat opettajat tukevat. Lupaamme tarjota hyvät puitteet iloiseen opiskeluun.

 

Opistoa ylläpitää yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon Kymenlaakson Opiston Kannatusyhdistys Ry. Opistosta käytetään myös lyhennettä KYME. Kymenlaakson Opisto toimi v. 2001 asti nimellä Kymenlaakson Kansanopisto, tuttavallisemmin KyKa.

Kansanopistossa on vuosittain n. 180 päätoimista opiskelijaa ja kansalaisopistossa n. 2200 opiskelijaa. Opisto on perustettu vuonna 1896 ja Inkeroisiin se muutti vuonna 1899.

 

Jamilahden kansanopisto yhdistyi Kymenlaakson Opistoon vuoden 2020 alusta.