fbpx
Opistosta
1672
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1672,page-parent,page-child,parent-pageid-1674,bridge-core-2.6.6,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-25.1,qode-theme-bridge,transparent_content,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Yhteisarvioita Kulttis pääty Asuntola huone Tehdään yhdessä Kivaa yhdessä

OPISTOSTA

Kymenlaakson Opisto on korkeatasoinen visuaaliseen alaan erikoistunut kansanopisto ja alueellinen kansalaisopisto. Vuosittain useampi linjoillamme opiskellut jatkaa polkuaan Suomen arvostetuimpiin oppilaitoksiin. Meillä voit myös viettää mielekkään välivuoden, hengähtää hetken vuorotteluvapaalla tai hakea uutta sisältöä elämään esimerkiksi työuran päättymisen jälkeen.

 

Teemme tiivistä yhteistyötä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (XAMK) muotoilun laitoksen kanssa, ja osalla linjoistamme saat osana opintoja suoritettua Kaakkois-Suomen avoimen ammattikorkeakoulun visuaalisen viestinnän perusopinnot.

 

Opiston motto, Tunne itsesi ohjaa opiston työtekijöitä kannustamaan ja viitoittamaan opiskelijoita eteenpäin elämässään. Meillä moni on löytänyt tiensä.

 

Toimimme Tanskalaisen kansanopistoliikkeen perustajan N.F.S. Grundtvigin hengessä. Tietoja ja taitoja tietenkin saat opiskelemalla, mutta erityisesti näemme opintovuotesi itsesi löytämisen vuotena, jota asiansa tuntevat opettajat tukevat. Lupaamme tarjota hyvät puitteet iloiseen opiskeluun.

 

Opistoa ylläpitää yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon Kymenlaakson Opiston Kannatusyhdistys Ry. Opistosta käytetään myös lyhennettä KYME. Kymenlaakson Opisto toimi v. 2001 asti nimellä Kymenlaakson Kansanopisto, tuttavallisemmin KyKa.

Kansanopistossa on vuosittain n. 180 päätoimista opiskelijaa ja kansalaisopistossa n. 2200 opiskelijaa. Opisto on perustettu vuonna 1896 ja Inkeroisiin se muutti vuonna 1899.

 

Jamilahden kansanopisto yhdistyy Kymenlaakson Opistoon vuoden 2020 alusta. Tällöin toimipaikkoinamme tulee olemaan Kymenlaakson Opisto Kouvola ja Kymenlaakson Opisto Hamina.

 

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Error: (#200) Missing Permissions
Type: OAuthException
Yksi asuntolan huoneista. Sinun tuleva huoneesi?
Yksi asuntolan neljästä aulasta, joissa yhteiskeittiöt ja -tiloja.
Asuntolan takkahuone. Leffailtoja, pelihetkiä ja vaikka mitä.
Asuntolan sauna lämpiää opiskelijoille kerran viikossa ja usein myös illanistujaisissa.
Asuntola. Kuva Jukka Lahti 2018.
Päärakennus. Kuva Jukka Lahti 2018
Taidetalo kulttis. Kuva Jukka Lahti 2018
Graafisen suunnittelun luokka. Kuva Jukka Lahti
Taiderakennus Kulttis. Kuva Jukka Lahti
Aula
Savipaja
Asuntolan huoneita voi sisustaa oman (ja mahdollisen kämppäkaverin) maun mukaan.
Pimiö. Kuva Rosa Vuorela.
Kulttiksen sali on monenlaisessa opetuskäytössä. Kuva Jukka Lahti
Kulttiksen sali toimii myös bilepaikkana, diskovehkeet löytyy. Kuva Jukka Lahti
Pieni ATK-luokka. Kuva Jukka Lahti
Painokone. Kuva Jukka Lahti