fbpx
Usein kysyttyä
Vastauksia kysymyksiin joita usein kysytään opistosta.
kymenlaaksonopisto, opisto, usein, kysyttyä
1700
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1700,page-child,parent-pageid-1672,bridge-core-3.0.1,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-28.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

USEN KYSYTTYÄ

Missä Kymenlaakson Opisto sijaitsee?

  • Opisto sijaitsee Kouvolassa,  Inkeroisten yli 4000:n asukkaan taajamassa.

Miten sinne pääsee kulkemaan?

  • Inkeroisiin pääsee junalla perille asti kaikkialta Suomesta.  Bussiyhteydet Kouvolasta ja Kotkasta. Omalla autollakin on helppo tulla, Kouvola-Kotka valtatie kulkee muutaman kilometrin päästä eikä Kouvola-Helsinki valtatiellekään ole pitkä matka.

Miksi jonnekin keskelle ei-mitään?

  • Täällä on sen verran rauhallisempaa, että opiskeluihin ehtii aidosti keskittyä. Viikonlopuiksi matka kaupunkien sykkeeseen ei kuitenkaan kestä kauan. Esimerkiksi matka Lahteen kestää alle tunnin, Helsinkiin alle kaksi tuntia, Mikkeliin kaksi tuntia ja Tampereelle kolme tuntia. Aitoon suurkaupunkiin eli Pietariin pääsee alle neljässä tunnissa, jos glitter ja glamour tai vaikkapa Eremitaaši houkuttelevat!

Miksi opinnot maksavat?

  • Kymenlaakson Opisto on yksityinen, sitoutumaton kansanopisto. Valtio rahoittaa osan kansanopistojen toiminnasta, ja loppu jää opiskelijan itsensä maksettavaksi. Tämän on moni havainnut kohottavan opiskelumotivaatiota. Opintoihin on  mahdollista saada opinto- tai aikuiskoulutustukea, katso opintomaksut.

Saako asuntolaan tuoda lemmikkejä?

  • Ei. Lemmikillisten on onneksi tosi helppo saada vuokra-asunto Inkeroisista, hae niitä Kouvolan asuntojen sivuilta (hakusanaksi Inkeroinen).

 Voiko kansalaisopiston kursseille osallistua?

  • Kannustamme tähän lämpimästi! Taidelinjoilla opiskeleville osallistuminen on ilmaista lukuunottamatta materiaalimaksuja. Tutustu kursseihin!