fbpx
Käytännönläheistä graafista suunnittelua monimuotona
Graafinen suunnittelu, Adobe CC
2850
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-2850,bridge-core-1.0.4,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-20.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

KÄYTÄNNÖNLÄHEISTÄ
GRAAFISTA
SUUNNITTELUA
MONIMUOTONA

Graafinen suunnittelu on visuaalista viestintää, jota käytetään erilaisissa tuotteissa. Tavallisia tuotteita ovat esimerkiksi lehdet, esitteet, julisteet, mainokset, käyntikortit ja erilaiset tunnukset. Graafisen suunnittelun tuotteita laaditaan mm. painettaviksi painopalveluyrityksille, paperitulosteiksi, nettiin ja
liikkuvaan videokuvaan. Tuotteiden pitäisi olla tunnelmiltaan ja tyyleiltään asiaan ja asiakkaalle sopivia, selkeitä ja ymmärrettäviä, ja tietysti ne voivat olla todella hyvän näköisiäkin. Tässä onnistumiseen tarvitaan ensinnäkin hienoja ideoita, toiseksi osaavaa suunnittelua sekä työkaluihin liittyviä teknisiä
taitoja.

 

Näitä taitoja voit oppia Kymenlaakson Opiston monimuoto-opetuksessa. Lähipäivien lisäksi on runsaasti netissä tapahtuvaa opiskelua ja palautteellisia harjoituksia. Kurssin aikana esiin tulleiden teknisten ja suunnittelukysymysten käsittelemiseksi pidetään kaksi webinaaria (nauhoitetaan).

 

Opetuksessa käytetään englanninkielisen Adobe CC-ohjelmiston ohjelmia: mm. InDesign-, Illustrator-, Photoshop- ja Acrobat-työkaluja. Käytössä on myös selainpohjainen opiskelijoille ilmainen Google Classroom-sovellus, jonka avulla nauhoitusten ja tietojen jakaminen, tehtävien antaminen ja palautus
sekä yhteydenpito kurssilaisten kesken on sujuvaa.

 

Lähipäivillä saat käyttää opiston tietokoneita ja ohjelmia, mutta voit työskennellä myös omalla kannettavallasi ja omalla Adobe-tunnuksellasi. Syksyn lähipäivillä osallistujille riittää Adoben ohjelmien kokeiluversiot, ja he voivat rauhassa harkita niiden pysyvää hankkimista omille koneilleen. Hyötyäksesi täysipainoisesti kursseista tarvitset kuitenkin omalle tai työkoneellesi toimivan ohjelmiston. Kysy yksityiskohdista tarkemmin opistolta.

 

Syksyn kurssilaisilla on mahdollisuus päästä Classroomiin lukuvuoden loppuun (toukokuu 2019), kevään kurssilaisilla syyslukukauden loppuun (joulukuu 2019).

 

Kurssien hinnat

 • syksy 600 €
 • kevät 600 €
 • koko lukuvuosi 1000 €.
 • Yöpyminen opistolla 40 € (omilla lakanoilla 25 eur), perjantain lounas (klo 11-11.30) 5 € ja iltapäiväkahvi 3 €/päivä.

 

Alustavat ilmoittautumiset syksyn kurssille 14.9. mennessä, jonka jälkeen Sinulle toimitetaan tarkempaa sisältöä kurssista ja voit tehdä sitovan päätöksen osallistumisestasi. Jos tiedät jo keväästä, kerro siitäkin alustavasti, vaikka sille voi ilmoittautua vielä joulukuussa 2019.

 

Syksy 2019
Kurssi sopii tietokoneen sujuvat käyttötaidot omaaville alasta kiinnostuneille englannin kielisen käyttöliittymän kanssa toimeen tuleville. Kokeneemmatkin saavat kurssin sisällöstä paljon uutta irti. Jos ohjelmien ja graafisen suunnittelun perusteet ovat aivan outoja, voit katsella netistä perusteita käsitteleviä videoita ennen lähipäiviä, ne helpottavat oppimista.

 

Lähipäivät järjestetään tiiviisti niin, että päästään nopeasti ohjelmien, niiden yhteiskäytön ja tuotteiden suunnittelun perusteisiin. Erityisesti paneudutaan valokuvien ja kuvitusten tekemiseen sekä niiden käsittelyyn tulostuskuntoon, typografian perusteisiin sekä sivunasetteluun ja sommitteluun. Nettiopetuksen ja harjoitusten jälkeen tavoitteena on pystyä joulukuussa tekemään teknisesti
julkaisukelpoisia esitteitä, julisteita ja mainoksia kurssilla omaksutuilla ideoinnin, suunnittelun ja toteutuksen taidoilla.

 

Lähipäivät perjantaina klo 12-18 (opisto auki klo 22:een saakka) sekä lauantaina klo 9-15.

 

Lähipäivät

 • 27.-28.9 InDesign, Photoshop, Illustrator, Acrobat ja Bridge
 •  4.-5.10.
 • 7.-8.12.
 • 14.-15.12.

 

Kevät 2019
Ohjelma sopii syksyn kurssilla ahkeroineille sekä suoraan ohjelmista ja tuotteiden tekemisestä jo aikaisemmin työssä tai muuten kokemusta omaaville. Kurssin lopussa toukokuussa ollaan käsitellyissä aiheissa alan ammattitutkintojen vaatimusten tasolla ja monin paikoin jopa pidemmällä.

 

Lähipäivät perjantaina klo 12-18 (opisto auki klo 22:een saakka) sekä lauantaina klo 9-15.

 

Lähipäivät 

 • 11.-12.1.
 • 25.-26.1.
 • 8.-9.2.
 • 22.-23.2.

 

Perussisällön lisäksi muita asioita käsitellään joustavasti tarpeen mukaan.

 

Tiedustelut kurssien vetäjältä: heikki.honkakoski@kyme.fi