fbpx
Pelisuunnittelu ja -grafiikka
1337
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1337,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

PELISUUNNITTELU JA
-GRAFIIKKA

Pelien suunnittelu ja toteutus konsoleille, tietokoneille ja mobiililaitteille vaatii monenlaisia tietoja ja usein erikoistumista jollekin osa-alueelle. Opinnoissa voit lyhyesti tutustua ja kokeilla tämän tuotannon eri puolilla tarvittavia taitoja, ja halutessasi kehittää pidemmälle omalta tuntuvaa aluetta,

 

 

Pelisuunnittelun ja –grafiikan linjalla tutustumme yleisesti videopelien suunnittelussa, toteutuksessa ja julkaisemisessa tarvittaviin taitoihin. Opettelemme asioita hyvin käytännönläheisesti useiden erilaisten projektien avulla. Voimme työskennellä itsenäisesti tai muodostaa keskenämme ryhmiä, joiden sisällä pystymme halutessamme erikoistumaan pelisuunnitteluun, pelimekaniikan kehittämiseen tai peligrafiikan tuottamiseen.

 

Linjalla voit osallistua myös muillakin linjoilla käytössä oleviin opintoihimme, esim. piirtämiseen, väriin ja sommitteluun ja taidehistoriaan.

 

Linjamme sopii hyvin opiskelijoille, jotka haluavat tutustua pelien tekemisen eri puoliin, haluavat opetella käytännössä perusteet 2D- tai 3D-grafiikan ja animaatioiden tuottamiseen, level-suunnitteluun, pelissä tarvittavien ääniefektien tuottamiseen sekä toimivan pelin tekemiseen.

 

Linjan vastaava opettaja on Jaana Kokkala, muina opettajina Eero Turkia, Karri Laitinen, Brenda Jimenez, Heikki Honkakoski ja Kimmo Markkanen. Osa opetuksesta tapahtuu englannin kielellä.

Käytössämme on hyvin varustettu PC-tietokoneluokka. Koneista löytyy kattavasti 2D- ja 3D-pelien kehittämiseen tarvittavia ohjelmia. Käytössämme on myös piirtopöydät. Mahdolliset tulostukset hoidamme opiston digipainokoneella.

 

Peligrafiikan ja animaatioiden tuottamisessa käytämme Adoben CC-ohjelmistoista erityisesti Photoshopia ja Illustratoria, sekä 3D-grafiikassa ja animaatioissa Blenderiä.

 

Tasosuunnittelussa ja toteutuksessa, sekä toimivien pelien laatimisessa käytämme kahta ohjelmaa: 2D- ja mobiilipelejä varten opettelemme Construct 2-ohjelman, 3D-puolella käytämme Unitya. Ohjelmointia sinällään emme opeta, se tapahtuu pelinkehittimissä ”visuaalisesti” tai lyhyiden skriptien avulla.

Pelien tarvitsemia äänitehosteita voimme tuottaa äänittämällä ja käsittelemällä ääntä Cubase- ja Fmog-ohjelmilla.