fbpx
Uudet opintopiirit ja matkat
Täältä löydät tietoja uusista opintopiireistä, jotka eivät olleet vielä opinto-oppaassa
kymenlaaksonopisto, kyme, uudet, opintopiirit, matkat
1745
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1745,bridge-core-2.6.6,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-25.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Soittotunnit Kädentaidot Liikunta

UUDET OPINTOPIIRIT JA MATKAT

Täältä löydät tietoja uusista opintopiireistä, jotka eivät olleet vielä opinto-oppaassa

 

Keväällä 2021 alkavia uusia kursseja:

 

 

POGOVORIM? – KONETSHNO! (JATKOKURSSI) K (120603)

Perjantaisin klo 13.15-15.45

22.1.-23.4.2021

Myllykosken kirjasto

Opettaja Terhi Forss

Kurssimaksu 40€

 

Ryhmä soveltuu parhaiten muutaman vuoden venäjää opiskelleille, mutta siihen voi tulla erilaisin taidoin. Kurssin tavoitteena on auttaa selviytymään jokapäiväisestä keskustelusta, erilaisista asioimistilanteista sekä hieman vaativimmistakin puhetilanteista. Kurssilla kerrataan ja laajennetaan sanavarastoa, kehitetään puhutun kielen ymmärtämistä, hiotaan ääntämistä ja harjoitellaan puhumista eri tavoin rennossa ilmapiirissä. Oppikirjana Konetshno! alkaen kpl:sta 1.

 

 

 

NELJÄN RUNOILIJAN KLUBI-ILLAT (130203)

Reuna-kustantamon neljä kirjailijaa vetävät jokainen itsensä näköisen runoklubin. Kirjakahvila on avoinna klubi-iltoina. Kahvilasta voi ostaa virvokkeita ja kahvia kurssin aikana.

 

Neljä kokoontumiskertaa klo 18–20.

Hinta 40 €

Paikka Reunan kirjakahvila, Myllykoskentie 17

 

Lisätiedot info@reunalla.fi, ilmoittautuminen https://kymeopisto.com/kansalaisopisto/kurssit-ja-ilmoittautuminen/ tai suoraan kirjakahvilaan puh. 040 578 8049

 

25.2.

Johanna Hasun työpajassa etsitään kirjoitusharjoitusten avulla oman elämän tapahtumia, joita voi käsitellä runon keinoin. Kirjoitetaan lyhyitä tuokiokuvia, tutkitaan hetkessä avautuvia mahdollisuuksia. Miten pukea sanoiksi koettu ja eletty? Voidaan kokeilla myös laulun tekstin tekemistä – kumpi on ensin, sävel vai sanat, vai tulevatko ne yhdessä? Illan aikana tai jo aiemmin syntyneitä tekstejä voidaan lukea ja laulaakin.

11.3.

Työpajassa alkuverrytellään mieli ilmavaksi limerikkien poluilla: kahlaillaan läpi esimerkkejä limerikin rakenteesta, tarkoituksesta ja tyylilajista. Edetään lavarunouteen: työpajan vetäjä Olli Sarpo esittää muutaman runonsa ja klubilaiset lausuvat/laulavat/kuiskaavat omia runojaan tai antavat ne toisen esitettäväksi. Jokaisen esityksen jälkeen pohditaan, millaisia tunteita aihe ja esitys herättivät. Jälkilöylyissä käydään läpi kokemukset runojen esittämisestä.

25.3.

Jere Pätärin työpajassa tutustutaan tajunnanvirtaan runoudessa ja ilmaisun osana. Koetetaan saada ajatuksia virtaamaan paperille ilman pengerryksiä ja patoja. Tutustutaan esimerkkirunoihin ja harjoitellaan omien mielleyhtymien tuottamista paperille ja rationaalisuuden sivuuttamista. Luetaan omia tekstejä tai toistemme tekstejä, mikä vaan hyvältä tuntuu. Nautitaan sanoista ja lauseista hyvässä seurassa.

22.4.

AP Kivisen vetämässä työpajassa tehdään kirjoitusharjoitus tai kaksi. Kokeillaan ja koetellaan itselle luontaista tekstin rytmiä. Avataan pandoran lipas. Käydään sivupolulla kenties, astutaan harhaan… ehkä löydetään jotain. Luetaan ääneen, keskustellaan ja kommentoidaan. Ja runoklubin hengessä esitetään lopuksi tässä pajassa tai aiemmin kirjoitettuja omia tekstejä.

 

 

Syksyllä 20 alkavia uusia kursseja:

 

VANHAN TANSSIMUSIIKIN YSTÄVÄT (110119)

Maanantaisin klo 13.00-14.30

14.9. – 7.12.2020
18.1.-19.4.2021

Puolakan talomuseo

Opettaja Jouni Sjöblom

Kurssimaksu 60€ (kattaa koko lukuvuoden, laskutetaan 2 erässä)

 

Matalan kynnyksen ryhmä kaikille soittajille ja laulajille. Vanhan tanssimusiikin helmiä ja ikivihreitä sävelmiä omilla soittimilla soittaen ja laulaen. Jos haluat musisoida ja kehittää taitojasi ryhmässä soittamisessa, tervetuloa mukaan. Kaikkien soittimien soittajat ovat tervetulleita.

 

 

KERAMIIKAN TYÖPAJA 2 (110431)

Keskiviikkoisin klo 17-19.15

16.9.-9.12.2020
20.1.-14.4.2021

Inkeroisten opisto, Kulttis

Opettaja Sini Inkeroinen

Kurssimaksu 105€ (kattaa koko lukuvuoden, laskutetaan 2 erässä)

 

Kurssilla harjoitellaan keramiikan menetelmiä monipuolisten ja vaihtuvien tehtävien avulla. Valmistamme kurssilla taide- ja käyttöesineitä sekä tutustumme myös keraamisen kuvanveiston mahdollisuuksiin. Saven erilaiset muovailutekniikat, työvälineiden käyttö, pintakuvioinnit ja lasituksen mahdollisuudet tulevat tutuksi kurssilla. Kurssi sopii sekä vasta-alkajille että jo pidempään harrastaneille. Materiaaleja voi ostaa paikan päältä.