fbpx
Valokuvaus
1130
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1130,bridge-core-3.0.1,,no_animation_on_touch,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-28.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

VALOKUVAUS

Opintomme kattavat erittäin laajasti nykyaikaisen valokuvan tekemiseen vaadittavan käsityötaidon ja niihin kuuluu koko digitaalisen valokuvan työnkulku alusta loppuun. Kurssi kestää aina yhden lukukauden (18 viikkoa) ja koostuu ennenkaikkea päivittäisestä lähiopetuksesta, kuvaamisesta  ja ryhmätyöskentelystä.

 

Kurssi rakentuu neljästä päämodulista (työnkulut, valaisu, kuvankäsittely ja videotyöskentely) – lisäksi täydennämme opetusta pienillä (päivän tai muutaman päivän) erityisprojekteilla. Tällaisia on esimerkiksi nyt syksyllä 2021 olleet urheilukuvaus, virtuaaliobjektit, dronella kuvaaminen ja makrokuvaaminen. 

 

Ohjelma myös muotoutuu osittain opiskelijoiden kiinnostuksen ja harrastuneisuuden mukaan. Tarvittaessa meillä löytyy myös pimiö klassiseen valokuvan kehittämiseen retrotekniikoista innostuneille.

 

Koululla on käytössä useampi sarja erilaisia studiovaloja ja valokuvaajille oma tietokoneluokka kuvankäsittelyyn. Käytämme pääsääntöisesti Adoben ammattitason ohjelmia jotka opiskelijat saavat käyttöönsä myös kotiin kurssin ajaksi. Ohjelmien rungon muodostavat Bridge, Lightroom, Photoshop ja Premiere; tarvittaessa voimme käyttää myös muita ohjelmia (esim. Adobe Audition äänen käsittelyyn videotuotannossa).

 

Vaikka kurssi on ennen kaikkea valokuvakurssi, niin tutustuminen videotyöskentelyyn on olennainen osa kurssin loppupuolella. Videon hallinta on nykyään lähes välttämättömyys mm. dokumentaarisessa kuvauksessa ja lehtikuvauksessa.

 

Kurssilla sinulla tulee olla oma digitaalinen järjestelmäkamera linsseineen (laajakulmasta lyhyeen teleobjektiiviin). Jos sinulla ei ole omaa kameraa – tai pohdit vielä sellaisen hankintaa – koululla on muutama kamera lainattavaksi alkuun  ja opettaja mielellään opastaa sinua juuri sinulle sopivan kameran valinnassa.

 

Linja ei välttämättä vaadi aiempaa kuvauskokemusta ja sopii sekä aloittelijoille, että harrastajille. Se on kuitenkin hyvin intensiivinen (Hands On -tyylinen)  puolen vuoden kokonaisuus, joten sitoutuminen opiskeluun pitää olla selkeä. Useat opiskelijat asuvatkin opistolla asuntolassa viikoilla kurssin ajan.

 

Linja antaa hyvin vahvan pohjan valokuvauksen perusteisiin ja luo hyvät edellytykset jatko-opintoihin.

Kurssiin kuuluu seuraavat teemat:

 

  • Kameran rakenne, erilaiset linssit  ja kuvaaminen yleensä
  • Työnkulku kamerasta valinnan kautta käsittelyyn ja kuvien arkistointi.
  • Digitaalisen kuvankäsittelyn perusteet Photoshopilla integroituna Lightroom työnkulkuun.
  • Kuvaustilanteen valaisu (luonnonvalo, ledvalot, käsisalamat ja studiovalot)
  • Videon kuvaaminen ja leikkaaminen Adobe Premiere ohjelmalla.
  • Näiden lisäksi mm. valokuvauksen historiaa ja perusopintoja visuaalisuudesta: väri, sommittelu, muoto ja rytmi, perspektiivioppi, etc.

 

 

Syksyllä 2021 olemme lisäksi tehneet:

 

  • Urheilukuvaus
  • Virtuaaliobjektit
  • Kuvaaminen dronella
  • Makrokuvaus

 

Kevään kurssin päätteeksi on yhteisnäyttely syksyn kurssin kanssa ja oppilalla on mahdollisuus koostaa omista töistään myös digitaalinen portfolio.

 

Linjan vastaavana opettajana toimii ansioitunut, kokenut ja palkittu valokuvaaja Kari Kuukka,

Hän myös mielellään vastaa mahdollisiin kysymyksiin kurssin tiimoilta. (kari.kuukka (at)kyme.fi)

 

Tutustu myös valokuvauslinjan VIRTA – 20v juhlanäyttelyjulkaisuun